Zucchinibiff med mathavre och tzatziki

FörfattareMedMadeKategori

En riktigt god, näringsrik vardagsrätt som är lätt att tillaga. Grönsaksbiffarna går bra att frysa in. Receptet är framtaget i samarbete med Lindas bakskola.

Ingredienser, 4 portioner
 300 g kall och skalad potatis
 1 zucchini
 2 morötter
 1 gul lök
 1 ägg
 0,50 tsk salt
 1 tsk curry eller chiliflakes
 svartpeppar
Tzatsiki samt mathavre
 1 msk rapsolja att steka i
 150 g gurka
 3 koppar turkisk yoghurt, 10 %
 2 vitlöksklyftor
 2 koppar mathavre
Gör så här
1

Mosa potatisarna på en tallrik. Riv zucchini, morötter och gul lök. Blanda alla grönsaker, potatis, kryddor och ägg i en bunke. Forma 8 biffar av grönsaksblandningen och lägg dem på en skärbräda. Stek biffarna i olja på medelvärme, 4–5 minuter på varje sida. Vänd dem försiktigt.

Tvätta gurkan och riv den grovt med skalet på. Krama ur vätskan ur gurkan. Blanda gurka, yoghurt och pressad vitlök i en en skål. Pudra över lite örtkrydda och smaka av.

Näringsvärden per portion inklusive tillbehör

Energi: 315 kcal

Protein: 10 g

E% protein: 13%

Ingredienser

Ingredienser, 4 portioner
 300 g kall och skalad potatis
 1 zucchini
 2 morötter
 1 gul lök
 1 ägg
 0,50 tsk salt
 1 tsk curry eller chiliflakes
 svartpeppar
Tzatsiki samt mathavre
 1 msk rapsolja att steka i
 150 g gurka
 3 koppar turkisk yoghurt, 10 %
 2 vitlöksklyftor
 2 koppar mathavre

Instruktioner

Gör så här
1

Mosa potatisarna på en tallrik. Riv zucchini, morötter och gul lök. Blanda alla grönsaker, potatis, kryddor och ägg i en bunke. Forma 8 biffar av grönsaksblandningen och lägg dem på en skärbräda. Stek biffarna i olja på medelvärme, 4–5 minuter på varje sida. Vänd dem försiktigt.

Tvätta gurkan och riv den grovt med skalet på. Krama ur vätskan ur gurkan. Blanda gurka, yoghurt och pressad vitlök i en en skål. Pudra över lite örtkrydda och smaka av.

Notes

Zucchinibiff med mathavre och tzatziki