Chili sin Carne

FörfattareMedMadeKategori

Chili sin carne är en vegetarisk/vegansk hälsosam vardagsrätt som är lätt att tillaga. Frys gärna in grytan i portionsstorlekar så är det enkelt att ta fram och värma när man har ont om tid. Receptet är framtaget i samarbete med Lindas bakskola.

Ingredienser, 6 portioner
 2 gula lökar
 2 vitlöksklyftor
 1 msk olja
 3 msk tomatpuré
 1 tsk paprikapulver
 1 svartpeppar
 ¾ tsk salt
 1 msk soja
 400 g vegofärs
 1 krossade tomater (400 g)
 1 vitabönor i tomatsås
 1 kidneybönar
 3 koppar bulgur
Gör så här
1

Skala och hacka lökarna samt skala och pressa vitlöken. Bryn allt i lite olja i en stekpanna. Ta upp allt ur stekpannan och lägg på en tallrik.

Bryn färsen i stekpannan. Tillsätt tomatpuré, kryddorna, soja, och krossade tomater. Låt allt puttra på svag värme i ca 10 min.

Tillsätt sist bönorna och låt allt puttra tills bönorna blivit varma. Smaka av och tillsätt mer kryddor om det behövs. Till servering: Servera gärna maten med bulgur och en fräsch sallad.

Näringsvärden per portion inklusive tillbehör

Energi: 435 kcal

Protein: 23 g

E% protein: 21%

Ingredienser

Ingredienser, 6 portioner
 2 gula lökar
 2 vitlöksklyftor
 1 msk olja
 3 msk tomatpuré
 1 tsk paprikapulver
 1 svartpeppar
 ¾ tsk salt
 1 msk soja
 400 g vegofärs
 1 krossade tomater (400 g)
 1 vitabönor i tomatsås
 1 kidneybönar
 3 koppar bulgur

Instruktioner

Gör så här
1

Skala och hacka lökarna samt skala och pressa vitlöken. Bryn allt i lite olja i en stekpanna. Ta upp allt ur stekpannan och lägg på en tallrik.

Bryn färsen i stekpannan. Tillsätt tomatpuré, kryddorna, soja, och krossade tomater. Låt allt puttra på svag värme i ca 10 min.

Tillsätt sist bönorna och låt allt puttra tills bönorna blivit varma. Smaka av och tillsätt mer kryddor om det behövs. Till servering: Servera gärna maten med bulgur och en fräsch sallad.

Notes

Chili sin Carne