Kost inför och efter operation

Kostrekommendationen inför och efter operationen kan skilja sig åt mellan olika kliniker. Det är vanligt att man inför operationen rekommenderas att äta en lågkaloridiet (pulverdiet) under några veckor innan operationen för att minska inlagring av fett samt storleken på levern.

Efter operationen rekommenderar många kliniker en upptrappning av maten från flytande kost till purékost under en period för att sedan övergå till regelbundna måltider med vanlig näringsrik mat.

Det är viktigt att följa de kostrekommendationer som man får från sin klinik.


Boktips!

Detta är den första svenska handboken för dig som har gjort eller går i tankar om att göra en sleeve gastrectomy. Innehållet är uppdelat i fyra sektioner som tillsammans ger dig de verktyg du behöver för att uppnå en hälsosam livsstil. Boken varvar råd kring kost och fysisk aktivitet med lättlagade, näringsrika recept. Med följer också ett effektivt träningsprogram där kroppen är det enda redskapet.

Kost- och träningsråden passar även dig som gjort en gastric bypass.

Bokens ambition är att inspirera till sunda, långsiktiga vanor och att finnas som vägledning, oavsett var du befinner dig på din »sleeve-resa«.

Innehållet baseras på vetenskapliga studier samt på Therese Godings personliga erfarenheter från flera års arbete som dietist på en klinik i Stockholm, där operationsmetoden sleeve gastrectomy har utförts sedan 2007.

Köp boken här!