Matiga muffins med fetaost och soltorkade tomater

FörfattareDietistKategori

Matiga muffins kan fyllas med flera olika smaksättningar så man kan variera sig! Dessa muffins är gjorda med en bas av grahamsmjöl, ägg och kvarg. Ett perfekt mellanmål att ha i frysen och ta fram allteftersom, som alternativ till frukosten eller till picnic-korgen.

mängd1 portion
Ingredienser till 5 muffins
 1,50 dl grahamsmjöl
 1 tsk bakpulver
 2 ägg
 2 dl kvarg
 810 soltorkade tomater, hackade
 5075 g fetaost
 hackad färsk basilika
 sesamfrön
 salt och peppar efter smak
Gör så här
1

Blanda grahamsmjöl och bakpulver samt tillsätt ägg och kvarg. Hacka tomaterna samt basilikan.
Dela fetaosten i önskvärt stora bitar och tillsätt allt i smeten samt krydda med salt och peppar.
Klicka ut i större smorda muffinsformar och toppa med sesamfrön.

Ingredienser

Ingredienser till 5 muffins
 1,50 dl grahamsmjöl
 1 tsk bakpulver
 2 ägg
 2 dl kvarg
 810 soltorkade tomater, hackade
 5075 g fetaost
 hackad färsk basilika
 sesamfrön
 salt och peppar efter smak

Instruktioner

Gör så här
1

Blanda grahamsmjöl och bakpulver samt tillsätt ägg och kvarg. Hacka tomaterna samt basilikan.
Dela fetaosten i önskvärt stora bitar och tillsätt allt i smeten samt krydda med salt och peppar.
Klicka ut i större smorda muffinsformar och toppa med sesamfrön.

Matiga muffins med fetaost och soltorkade tomater