Snabb rödbetssoppa med keso

FörfattareArlaKategori

En ovanligt snabb soppa med massor av färg och smak. Det går lika bra att byta ut rödbetorna till någon annan rotfrukt eller blanda olika sorter.

Ingredienser, 4 portioner
 4 färska rödbetor, ca 750 g
 1 lök
 7,50 dl vatten
 2 hönsbuljongtärningar
 2,50 dl Kelda laga lätt
 12 salt
 1 svartpeppar
Servera med
 250 g keso mini
 2 msk hackad gräslök
Gör så här
1

Skala rödbetorna och skär dem i skivor. Skala löken och dela den i bitar.

Mixa rödbetor och lök, lite i taget i en matberedare. Häll blandningen i en kastrull. Tillsätt vatten och smula i buljongtärningar. Koka soppan ca 5 minuter. Häll i gräddmjölken och låt soppan koka upp.

Smaksätt med salt och peppar. Servera med en klick cottage cheese och strö över gräslök. Rostat fullkornsbröd är gott till.

Näringsvärden per portion inklusive tillbehör

Energi: 250 kcal

Protein: 15 g

E% protein: 24%

Ingredienser

Ingredienser, 4 portioner
 4 färska rödbetor, ca 750 g
 1 lök
 7,50 dl vatten
 2 hönsbuljongtärningar
 2,50 dl Kelda laga lätt
 12 salt
 1 svartpeppar
Servera med
 250 g keso mini
 2 msk hackad gräslök

Instruktioner

Gör så här
1

Skala rödbetorna och skär dem i skivor. Skala löken och dela den i bitar.

Mixa rödbetor och lök, lite i taget i en matberedare. Häll blandningen i en kastrull. Tillsätt vatten och smula i buljongtärningar. Koka soppan ca 5 minuter. Häll i gräddmjölken och låt soppan koka upp.

Smaksätt med salt och peppar. Servera med en klick cottage cheese och strö över gräslök. Rostat fullkornsbröd är gott till.

Snabb rödbetssoppa med keso