Pytt i panna med curry och kikärter

FörfattareArlaKategori

Denna härliga vegetariska pytt i panna, kryddad med curry, går perfekt ihop med den friska äppelmyntayoghurten och de knapriga bitarna av cashewnötter.

Ingredienser, 4 portioner
 500 g potatis
 1 gul lök
 1 röd paprika
 250 g zucchini
 250 g broccolibuketter
 1 msk Arla smör- & rapsolja
 1 tsk curry
 1 tsk salt
 2 svartpeppar
 400 g kikärter
 1 dl cashewnötter
Äppelmyntayoghurt
 1 rött äpple
 1 vitlöksklyfta
 1 kruka färsk mynta
 0,50 tsk salt
 1 svartpeppar
Gör så här
1

Börja med att kärna ur och riva äpplet grovt. Skala och riv vitlöksklyftan fint. Hacka hälften av myntan och blanda med äpple, vitlök och yoghurt. Smaka av med salt och peppar. Skala och tärna potatis och lök. Dela och kärna ur paprikan, skär den och zucchini i tärningar. Stek potatisen i smör-&rapsolja i en stor stekpanna på medelvärme tills den blir nätt och mjuk. Tillsätt lök och broccoli och stek ytterligare ca 5 min. Höj värmen och vänd ner zucchini och paprika. Stek ca 5 min till. Smaksätt med curry, salt och peppar. Häll av och skölj kikärterna. Tillsätt dem och låt allt bli varmt. Hacka nötterna grovt och strö över. Garnera pytten med resten av myntan och servera tillsammans med äppelmyntayoghurt.

Näringsvärden per portion inklusive tillbehör

Energi: 425 kcal

Protein: 16 g

E% protein: 15%

Ingredienser

Ingredienser, 4 portioner
 500 g potatis
 1 gul lök
 1 röd paprika
 250 g zucchini
 250 g broccolibuketter
 1 msk Arla smör- & rapsolja
 1 tsk curry
 1 tsk salt
 2 svartpeppar
 400 g kikärter
 1 dl cashewnötter
Äppelmyntayoghurt
 1 rött äpple
 1 vitlöksklyfta
 1 kruka färsk mynta
 0,50 tsk salt
 1 svartpeppar

Instruktioner

Gör så här
1

Börja med att kärna ur och riva äpplet grovt. Skala och riv vitlöksklyftan fint. Hacka hälften av myntan och blanda med äpple, vitlök och yoghurt. Smaka av med salt och peppar. Skala och tärna potatis och lök. Dela och kärna ur paprikan, skär den och zucchini i tärningar. Stek potatisen i smör-&rapsolja i en stor stekpanna på medelvärme tills den blir nätt och mjuk. Tillsätt lök och broccoli och stek ytterligare ca 5 min. Höj värmen och vänd ner zucchini och paprika. Stek ca 5 min till. Smaksätt med curry, salt och peppar. Häll av och skölj kikärterna. Tillsätt dem och låt allt bli varmt. Hacka nötterna grovt och strö över. Garnera pytten med resten av myntan och servera tillsammans med äppelmyntayoghurt.

Pytt i panna med curry och kikärter