Nordafrikansk bönwok

FörfattareArlaKategori

Woka röda bönor, grönsaker, exotiska kryddor, citronsaft och russin och du har en härligt mustig, smakrik, god och ovanligt dekorativ rätt att servera.

Ingredienser, 4 portioner
 1 gul lök
 12 vitlöksklyftor
 1 aubergine
 1 squash
 12 msk rapsolja
 1 tsk smör
 1 tsk spiskummin
 1 tsk salt
 1 tsk koriander
 1 chilipeppar
 0,50 citron, rivet skal och saft
 1 burk röda bönor (400 g)
 0,50 dl russin
Tillbehör
 1 couscous eller bulgur
 2 msk matyoghurt
Gör så här
1

Tillaga couscousen enligt anvisningarna på paketet.

Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och skär aubergine och squash i strimlor. Hetta upp olja och smör. Woka lök och vitlök när smöret blivit brunt. Tillsätt aubergine och squash och låt woka med 3-4 minuter. Tillsätt kryddor, citronsaft och citronskal.

Spola hastigt av bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Vänd ner bönor och russin i woken.

Servera bönwoken med couscous och en klick matyoghurt.

Näringsvärden per portion inklusive tillbehör

Energi: 400 kcal

Protein: 15 g

E% protein: 15%

Ingredienser

Ingredienser, 4 portioner
 1 gul lök
 12 vitlöksklyftor
 1 aubergine
 1 squash
 12 msk rapsolja
 1 tsk smör
 1 tsk spiskummin
 1 tsk salt
 1 tsk koriander
 1 chilipeppar
 0,50 citron, rivet skal och saft
 1 burk röda bönor (400 g)
 0,50 dl russin
Tillbehör
 1 couscous eller bulgur
 2 msk matyoghurt

Instruktioner

Gör så här
1

Tillaga couscousen enligt anvisningarna på paketet.

Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och skär aubergine och squash i strimlor. Hetta upp olja och smör. Woka lök och vitlök när smöret blivit brunt. Tillsätt aubergine och squash och låt woka med 3-4 minuter. Tillsätt kryddor, citronsaft och citronskal.

Spola hastigt av bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Vänd ner bönor och russin i woken.

Servera bönwoken med couscous och en klick matyoghurt.

Nordafrikansk bönwok