Utskriftsalternativ:

Snabb rödbetssoppa med keso

mängd1 portion

Ingredienser, 4 portioner
 4 färska rödbetor, ca 750 g
 1 lök
 7,50 dl vatten
 2 hönsbuljongtärningar
 2,50 dl Kelda laga lätt
 12 salt
 1 svartpeppar
Servera med
 250 g keso mini
 2 msk hackad gräslök
Gör så här
1

Skala rödbetorna och skär dem i skivor. Skala löken och dela den i bitar.

Mixa rödbetor och lök, lite i taget i en matberedare. Häll blandningen i en kastrull. Tillsätt vatten och smula i buljongtärningar. Koka soppan ca 5 minuter. Häll i gräddmjölken och låt soppan koka upp.

Smaksätt med salt och peppar. Servera med en klick cottage cheese och strö över gräslök. Rostat fullkornsbröd är gott till.