Kikärtsbiffar med morotstsatsiki

FörfattareArlaKategori

Dessa kikärtsbiffar är enkla att laga och lika goda att äta kalla som varma. Gör gärna dubbel sats och ta med i lunchboxen eller på sommarens picnic. Perfekt med en annorlunda variant på tsatsiki som tillbehör.

Ingredienser, 4 portioner
 400 g kikärter (en bruk)
 1 dl lättmjölk
 2 dl Arla Köket turkisk yoghurt
 1 purjolök
 1 msk maizena majsstärkelse
 1 persilja
 15 g smör
 2 morötter
 1 vitlöksklyfta
 1 tsk salt
 1 svartpeppar
Gör så här
1

Skölj kikärtorna i vatten och låt dem rinna av. Finstrimla purjolöken. Mixa kikärtorna. Blanda kikärtor purjolök, maizena, persilja och mjölk till en färs. Smaksätt med salt och peppar.

Forma färsen till biffar och stek dem i smör i en teflonpanna några minuter på varje sida. Rör ihop alla ingredienserna till tsatsikin.

Servera biffarna med tsatsikin och kokt ris blandat med lättkokta grönsaker.

Näringsvärden per portion inklusive tillbehör

Energi: 405 kcal

Protein: 14 g

E% protein: 14%

Ingredienser

Ingredienser, 4 portioner
 400 g kikärter (en bruk)
 1 dl lättmjölk
 2 dl Arla Köket turkisk yoghurt
 1 purjolök
 1 msk maizena majsstärkelse
 1 persilja
 15 g smör
 2 morötter
 1 vitlöksklyfta
 1 tsk salt
 1 svartpeppar

Instruktioner

Gör så här
1

Skölj kikärtorna i vatten och låt dem rinna av. Finstrimla purjolöken. Mixa kikärtorna. Blanda kikärtor purjolök, maizena, persilja och mjölk till en färs. Smaksätt med salt och peppar.

Forma färsen till biffar och stek dem i smör i en teflonpanna några minuter på varje sida. Rör ihop alla ingredienserna till tsatsikin.

Servera biffarna med tsatsikin och kokt ris blandat med lättkokta grönsaker.

Kikärtsbiffar med morotstsatsiki