Kikärtsbiffar med morotstsatsiki
Dessa kikärtsbiffar är enkla att laga och lika goda att äta kalla som varma. Gör gärna dubbel sats och ta med i lunchboxen eller på sommarens picnic. Perfekt med en annorlunda variant på tsatsiki som tillbehör.
Skölj kikärtorna i vatten och låt dem rinna av. Finstrimla purjolöken. Mixa kikärtorna. Blanda kikärtor purjolök, maizena, persilja och mjölk till en färs. Smaksätt med salt och peppar.
Forma färsen till biffar och stek dem i smör i en teflonpanna några minuter på varje sida. Rör ihop alla ingredienserna till tsatsikin.
Servera biffarna med tsatsikin och kokt ris blandat med lättkokta grönsaker.
Näringsvärden per portion inklusive tillbehör
Energi: 405 kcal
Protein: 14 g
E% protein: 14%
Ingredienser
Instruktioner
Skölj kikärtorna i vatten och låt dem rinna av. Finstrimla purjolöken. Mixa kikärtorna. Blanda kikärtor purjolök, maizena, persilja och mjölk till en färs. Smaksätt med salt och peppar.
Forma färsen till biffar och stek dem i smör i en teflonpanna några minuter på varje sida. Rör ihop alla ingredienserna till tsatsikin.
Servera biffarna med tsatsikin och kokt ris blandat med lättkokta grönsaker.