Varm rotfruktssallad

FörfattareArlaKategori

Ugnsrostade rotfrukter och grönsaker smakar så mycket mer. Här får t.ex. rödlök, morötter, palsternacka och paprika komma till sin rätt och kompletteras med härlig apelsindressing.

Ingredienser, 4 portioner
 1 kg rödlök, morötter, palternacka, och paprika
 2 msk smält smör
 1 pressad vitlöksklyfta
 1 tsk salt
 1 svartpeppar
 1 dl rostade sojabönor
Apelsindressing
 2 dl matyoghurt
 0,50 apelsin, rivet skal
 2 tsk flytande honung
 2 salt
Gör så här
1

Sätt ugnen på 225°C. Blanda ihop dressingen. Skala lök, morötter och palsternacka. Kärna ur paprikan. Skär alla grönsaker i bitar och lägg på bakplåtspapper i en långpanna. Blanda smöret med vitlök, salt, peppar och rosmarin, häll över grönsakerna. Blanda runt. Stek i mitten av ugnen ca 30 min. Lägg upp rotfrukterna på ett fat och strö över sojabönorna. Servera med dressingen och en apelsinklyfta.

Näringsvärden per portion inklusive tillbehör

Energi: 465 kcal

Protein: 27 g

E% protein: 23%

Ingredienser

Ingredienser, 4 portioner
 1 kg rödlök, morötter, palternacka, och paprika
 2 msk smält smör
 1 pressad vitlöksklyfta
 1 tsk salt
 1 svartpeppar
 1 dl rostade sojabönor
Apelsindressing
 2 dl matyoghurt
 0,50 apelsin, rivet skal
 2 tsk flytande honung
 2 salt

Instruktioner

Gör så här
1

Sätt ugnen på 225°C. Blanda ihop dressingen. Skala lök, morötter och palsternacka. Kärna ur paprikan. Skär alla grönsaker i bitar och lägg på bakplåtspapper i en långpanna. Blanda smöret med vitlök, salt, peppar och rosmarin, häll över grönsakerna. Blanda runt. Stek i mitten av ugnen ca 30 min. Lägg upp rotfrukterna på ett fat och strö över sojabönorna. Servera med dressingen och en apelsinklyfta.

Varm rotfruktssallad