Utskriftsalternativ:

Kikärtsbiffar med morotstsatsiki

mängd1 portion

Ingredienser, 4 portioner
 400 g kikärter (en bruk)
 1 dl lättmjölk
 2 dl Arla Köket turkisk yoghurt
 1 purjolök
 1 msk maizena majsstärkelse
 1 persilja
 15 g smör
 2 morötter
 1 vitlöksklyfta
 1 tsk salt
 1 svartpeppar
Gör så här
1

Skölj kikärtorna i vatten och låt dem rinna av. Finstrimla purjolöken. Mixa kikärtorna. Blanda kikärtor purjolök, maizena, persilja och mjölk till en färs. Smaksätt med salt och peppar.

Forma färsen till biffar och stek dem i smör i en teflonpanna några minuter på varje sida. Rör ihop alla ingredienserna till tsatsikin.

Servera biffarna med tsatsikin och kokt ris blandat med lättkokta grönsaker.