Fisk med avokado

FörfattareArlaKategori

En vacker och god fiskrätt med avokado, som du dessutom själv kan göra enkel eller lyxig beroende på vilken fiskssort du väljer. Ett perfekt fiskrecept för både vardag och fest alltså!

Ingredienser, 4 portioner
 500 fiskfile - hälleflundra, marulk eller torsk
 1 tsk salt
 2 vitlöksklyftor
 1 röd paprika
 0,50 dl hackad persilja
 50 kg smör
 1 avokado
 0,50 citron, rivet skal
Gör så här
1

Sätt ugnen på 200°C. Skär fisken i portionsbitar. Lägg dem i en ugnssäker form och strö över salt.
Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka paprikan. Smält smöret i en kastrull. Fräs vitlök och paprika någon minut. Rör ner persiljan och häll blandningen över fisken. Stek i mitten av ugnen i 15 - 20 minuter.
Kärna ur, skala och hacka avokadon. Ta ut fisken och strö över avokado och citronskal.
Servera med ris, gärna blandat med vildris.

Näringsvärden per portion inklusive tillbehör

Energi: 465 kcal

Protein: 27 g

E% protein: 23%

Ingredienser

Ingredienser, 4 portioner
 500 fiskfile - hälleflundra, marulk eller torsk
 1 tsk salt
 2 vitlöksklyftor
 1 röd paprika
 0,50 dl hackad persilja
 50 kg smör
 1 avokado
 0,50 citron, rivet skal

Instruktioner

Gör så här
1

Sätt ugnen på 200°C. Skär fisken i portionsbitar. Lägg dem i en ugnssäker form och strö över salt.
Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka paprikan. Smält smöret i en kastrull. Fräs vitlök och paprika någon minut. Rör ner persiljan och häll blandningen över fisken. Stek i mitten av ugnen i 15 - 20 minuter.
Kärna ur, skala och hacka avokadon. Ta ut fisken och strö över avokado och citronskal.
Servera med ris, gärna blandat med vildris.

Fisk med avokado