Utskriftsalternativ:

Fisk med avokado

mängd1 portion

Ingredienser, 4 portioner
 500 fiskfile - hälleflundra, marulk eller torsk
 1 tsk salt
 2 vitlöksklyftor
 1 röd paprika
 0,50 dl hackad persilja
 50 kg smör
 1 avokado
 0,50 citron, rivet skal
Gör så här
1

Sätt ugnen på 200°C. Skär fisken i portionsbitar. Lägg dem i en ugnssäker form och strö över salt.
Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka paprikan. Smält smöret i en kastrull. Fräs vitlök och paprika någon minut. Rör ner persiljan och häll blandningen över fisken. Stek i mitten av ugnen i 15 - 20 minuter.
Kärna ur, skala och hacka avokadon. Ta ut fisken och strö över avokado och citronskal.
Servera med ris, gärna blandat med vildris.