Utskriftsalternativ:

Chili sin Carne

mängd1 portion

Ingredienser, 6 portioner
 2 gula lökar
 2 vitlöksklyftor
 1 msk olja
 3 msk tomatpuré
 1 tsk paprikapulver
 1 svartpeppar
 ¾ tsk salt
 1 msk soja
 400 g vegofärs
 1 krossade tomater (400 g)
 1 vitabönor i tomatsås
 1 kidneybönar
 3 dl bulgur
Gör så här
1

Skala och hacka lökarna samt skala och pressa vitlöken. Bryn allt i lite olja i en stekpanna. Ta upp allt ur stekpannan och lägg på en tallrik.

Bryn färsen i stekpannan. Tillsätt tomatpuré, kryddorna, soja, och krossade tomater. Låt allt puttra på svag värme i ca 10 min.

Tillsätt sist bönorna och låt allt puttra tills bönorna blivit varma. Smaka av och tillsätt mer kryddor om det behövs. Till servering: Servera gärna maten med bulgur och en fräsch sallad.