Apelsinkyckling med chili

FörfattareArlaKategori

Kycklingfilé i underbart god sås med smak av apelsin, lime och hetta från chili. En kycklingrätt som är lätt att både laga och älska. Servera den gärna med frästa grönsaker.

Ingredienser, 2 port:
 2 kycklingfiléer, ca 250 g
 salt
 0,50 msk smör
Sås:
 0,50 apelsin
 0,50 lime
 1 kopp creme fraiche
 0,50 msk koncentrerad kycklingfond
 0,50 tsk soja
 0,50 msk honung
 0,50 tsk sambal oelek
 ev citronmeliss
Gör så här:
1

Tvätta och skala apelsin och lime med potatisskalare. Skär skalen i tunna strimlor. Pressa ur saften. Koka upp skal, saft, lätt créme fraiche, kycklingfond, soja, honung och sambal oelek i en panna.

2

Salta kycklingfiléerna och bryn dem på båda sidor i smör i en stekpanna. Lägg över dem i såsen. Låt dem koka på svag värme ca 10 min. Strö ev över citronmeliss.
Servera med frästa grönsaker.

Näringsvärden per portion inklusive tillbehör:
Energi: 375 kcal
Protein: 32 g
E% protein: 34 %

Ingredienser

Ingredienser, 2 port:
 2 kycklingfiléer, ca 250 g
 salt
 0,50 msk smör
Sås:
 0,50 apelsin
 0,50 lime
 1 kopp creme fraiche
 0,50 msk koncentrerad kycklingfond
 0,50 tsk soja
 0,50 msk honung
 0,50 tsk sambal oelek
 ev citronmeliss

Instruktioner

Gör så här:
1

Tvätta och skala apelsin och lime med potatisskalare. Skär skalen i tunna strimlor. Pressa ur saften. Koka upp skal, saft, lätt créme fraiche, kycklingfond, soja, honung och sambal oelek i en panna.

2

Salta kycklingfiléerna och bryn dem på båda sidor i smör i en stekpanna. Lägg över dem i såsen. Låt dem koka på svag värme ca 10 min. Strö ev över citronmeliss.
Servera med frästa grönsaker.

Näringsvärden per portion inklusive tillbehör:
Energi: 375 kcal
Protein: 32 g
E% protein: 34 %

Notes

Apelsinkyckling med chili