Snabb rödbetssoppa med keso
En ovanligt snabb soppa med massor av färg och smak. Det går lika bra att byta ut rödbetorna till någon annan rotfrukt eller blanda olika sorter.
Skala rödbetorna och skär dem i skivor. Skala löken och dela den i bitar.
Mixa rödbetor och lök, lite i taget i en matberedare. Häll blandningen i en kastrull. Tillsätt vatten och smula i buljongtärningar. Koka soppan ca 5 minuter. Häll i gräddmjölken och låt soppan koka upp.
Smaksätt med salt och peppar. Servera med en klick cottage cheese och strö över gräslök. Rostat fullkornsbröd är gott till.
Näringsvärden per portion inklusive tillbehör
Energi: 250 kcal
Protein: 15 g
E% protein: 24%
Ingredienser
Instruktioner
Skala rödbetorna och skär dem i skivor. Skala löken och dela den i bitar.
Mixa rödbetor och lök, lite i taget i en matberedare. Häll blandningen i en kastrull. Tillsätt vatten och smula i buljongtärningar. Koka soppan ca 5 minuter. Häll i gräddmjölken och låt soppan koka upp.
Smaksätt med salt och peppar. Servera med en klick cottage cheese och strö över gräslök. Rostat fullkornsbröd är gott till.