Skaldjurssallad på rostat grovbröd

FörfattareArlaKategori

En smakrik sallad med skaldjursblandning, lök, tomater och kokt potatis, på mörkt grovt bröd. För män som äter rätten som huvudmål, bör smörgåsen kompletteras med en frukt.

Ingredienser, 4 portioner
 8 skivor mörkt osötat fullkornsbröd
 300 g skaldjurbladning, tinad
 1 charlottenlök
 1 msk dill, fryst eller färsk, hackad
 1 msk gräslök, fryst eller färsk, hackad
 16 körsbärstomater, hackade
 20 cm gurka, skalad, urkärnad och hackad
 7 potatisar, kokta, kalla och tärnade
 0,50 kopp citronolivolja
 1 msk balsamvinäger
Gör så här
1

Blanda skaldjursblandningen med lök, dill, gräslök, körsbärstomater, gurka och potatis. Blanda olivoljan med vinäger, smaka av med salt och peppar och vänd ner i salladen. Rosta bröden och fördela skaldjurssalladen på.

Näringsvärden per portion inklusive tillbehör

Energi: 451 kcal

Protein: 27 g

E% protein: 24%

Ingredienser

Ingredienser, 4 portioner
 8 skivor mörkt osötat fullkornsbröd
 300 g skaldjurbladning, tinad
 1 charlottenlök
 1 msk dill, fryst eller färsk, hackad
 1 msk gräslök, fryst eller färsk, hackad
 16 körsbärstomater, hackade
 20 cm gurka, skalad, urkärnad och hackad
 7 potatisar, kokta, kalla och tärnade
 0,50 kopp citronolivolja
 1 msk balsamvinäger

Instruktioner

Gör så här
1

Blanda skaldjursblandningen med lök, dill, gräslök, körsbärstomater, gurka och potatis. Blanda olivoljan med vinäger, smaka av med salt och peppar och vänd ner i salladen. Rosta bröden och fördela skaldjurssalladen på.

Notes

Skaldjurssallad på rostat grovbröd