Skaldjurssallad på rostat grovbröd
En smakrik sallad med skaldjursblandning, lök, tomater och kokt potatis, på mörkt grovt bröd. För män som äter rätten som huvudmål, bör smörgåsen kompletteras med en frukt.
Ingredienser, 4 portioner
8 skivor mörkt osötat fullkornsbröd
300 g skaldjurbladning, tinad
1 charlottenlök
1 msk dill, fryst eller färsk, hackad
1 msk gräslök, fryst eller färsk, hackad
16 körsbärstomater, hackade
20 cm gurka, skalad, urkärnad och hackad
7 potatisar, kokta, kalla och tärnade
0,50 kopp citronolivolja
1 msk balsamvinäger
Gör så här
1
Blanda skaldjursblandningen med lök, dill, gräslök, körsbärstomater, gurka och potatis. Blanda olivoljan med vinäger, smaka av med salt och peppar och vänd ner i salladen. Rosta bröden och fördela skaldjurssalladen på.
Näringsvärden per portion inklusive tillbehör
Energi: 451 kcal
Protein: 27 g
E% protein: 24%
Ingredienser
Ingredienser, 4 portioner
8 skivor mörkt osötat fullkornsbröd
300 g skaldjurbladning, tinad
1 charlottenlök
1 msk dill, fryst eller färsk, hackad
1 msk gräslök, fryst eller färsk, hackad
16 körsbärstomater, hackade
20 cm gurka, skalad, urkärnad och hackad
7 potatisar, kokta, kalla och tärnade
0,50 kopp citronolivolja
1 msk balsamvinäger
Instruktioner
Gör så här
1
Blanda skaldjursblandningen med lök, dill, gräslök, körsbärstomater, gurka och potatis. Blanda olivoljan med vinäger, smaka av med salt och peppar och vänd ner i salladen. Rosta bröden och fördela skaldjurssalladen på.
Notes
Föregående