Vitlöksfisk med pinjenötter

FörfattareArlaKategori
Ingredienser, 4 port
 500 g koljafilé
 3 msk Arla Köket Smör- & rapsolja
 ½ citron, pressa saften
 ½ tsk salt
 ½ krm svartpeppar
 ½ kopp hackad färsk persilja
 ½ kopp pinjenötter
 130 g bladspenat
 Valfritt tillbehör såsom ris, matvete, bulgur eller potatis
1

Sätt ugnen på 225°. Lägg fisken i en ugnssäker form. Häll över smör-&rapsolja blandad med vitlök och citronsaft.
Strö över salt, peppar, persilja och pinjenötter. Stek i mitten av ugnen 15-20 min.

2

Koka tillbehör enligt anvisning på förpackningen (matvete/bulgur/ris/potatis).

3

Fräs spenaten i lite smör-&rapsolja, smaka av med salt och peppar. Servera fisken med valfritt tillbehör och spenat.

Ingredienser

Ingredienser, 4 port
 500 g koljafilé
 3 msk Arla Köket Smör- & rapsolja
 ½ citron, pressa saften
 ½ tsk salt
 ½ krm svartpeppar
 ½ kopp hackad färsk persilja
 ½ kopp pinjenötter
 130 g bladspenat
 Valfritt tillbehör såsom ris, matvete, bulgur eller potatis

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 225°. Lägg fisken i en ugnssäker form. Häll över smör-&rapsolja blandad med vitlök och citronsaft.
Strö över salt, peppar, persilja och pinjenötter. Stek i mitten av ugnen 15-20 min.

2

Koka tillbehör enligt anvisning på förpackningen (matvete/bulgur/ris/potatis).

3

Fräs spenaten i lite smör-&rapsolja, smaka av med salt och peppar. Servera fisken med valfritt tillbehör och spenat.

Notes

Vitlöksfisk med pinjenötter