Kycklingsallad

Sallad med kyckling, mango och örtquinoa

FörfattareMedMadeKategori
Ingredienser, 4 portioner
 1 grillad kyckling
 ½ dl finhackad färsk röd chili
 1 dl finhackad bladpersilja
 2 dl quinoa
 200 g tärnad mango
 1 röd paprika
 3 tomater
 ½ rödlök
 1 l grönsallad
 150 g tärnad vitost
 1 dl rostade pumpakärnor
 2 dl Arla Köket Lätt créme fraiche parmesan & vitlök
Gör så här
1

Rensa kycklingen från skinn och ben och blanda med chili och hälften av persiljan.

2

Koka quinoan, gärna i buljong, enligt anvisning på förpackningen. Blanda quinoa med resten av persiljan.

3

Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Dela tomaterna. Skala och skiva rödlöken tunt.

4

Lägg salladen på tallrikar eller uppläggningsfat. Fördela quinoa, rödlök och kyckling på salladen.

5

Smula över osten och toppa med paprika, tomater och pumpafrön. Servera med crème fraiche.

Ingredienser

Ingredienser, 4 portioner
 1 grillad kyckling
 ½ dl finhackad färsk röd chili
 1 dl finhackad bladpersilja
 2 dl quinoa
 200 g tärnad mango
 1 röd paprika
 3 tomater
 ½ rödlök
 1 l grönsallad
 150 g tärnad vitost
 1 dl rostade pumpakärnor
 2 dl Arla Köket Lätt créme fraiche parmesan & vitlök

Instruktioner

Gör så här
1

Rensa kycklingen från skinn och ben och blanda med chili och hälften av persiljan.

2

Koka quinoan, gärna i buljong, enligt anvisning på förpackningen. Blanda quinoa med resten av persiljan.

3

Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Dela tomaterna. Skala och skiva rödlöken tunt.

4

Lägg salladen på tallrikar eller uppläggningsfat. Fördela quinoa, rödlök och kyckling på salladen.

5

Smula över osten och toppa med paprika, tomater och pumpafrön. Servera med crème fraiche.

Sallad med kyckling, mango och örtquinoa