Tandoorikyckling
I Indien är tandoori att grilla i en speciell cylinderformad lerugn, men det är också en färgstark kryddblandning. Här hemma grillar vi i den vanliga ugnen, med läckert resultat!
Blanda ihop marinaden i en plastpåse. Lägg i kycklingen och låt marinera i kylen ca 4 timmar.
Sätt ugnen på grill, 275°C. Grilla ev kycklingen ca 1 minut i grillpanna. Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper och stek i övre delen av ugnen tills den får färg, ca 5 minuter. Sänk värmen till 150°C och stek i ytterligare ca 10 minuter.
Servera med raita eller matyoghurt, ris och sallad.
Näringsvärden per portion inklusive tillbehör:
Energi: 405 kcal
Protein: 36 g
E% protein: 35 %
Ingredienser
Instruktioner
Blanda ihop marinaden i en plastpåse. Lägg i kycklingen och låt marinera i kylen ca 4 timmar.
Sätt ugnen på grill, 275°C. Grilla ev kycklingen ca 1 minut i grillpanna. Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper och stek i övre delen av ugnen tills den får färg, ca 5 minuter. Sänk värmen till 150°C och stek i ytterligare ca 10 minuter.
Servera med raita eller matyoghurt, ris och sallad.
Näringsvärden per portion inklusive tillbehör:
Energi: 405 kcal
Protein: 36 g
E% protein: 35 %