Tandoorikyckling

FörfattareArlaKategori

I Indien är tandoori att grilla i en speciell cylinderformad lerugn, men det är också en färgstark kryddblandning. Här hemma grillar vi i den vanliga ugnen, med läckert resultat!

Ingredienser 4 port.
 4 kycklingfiléer, ca 500 g
Marinad
 0,50 dl matyoghurt
 0,50 dl tandoori currypasta
Gör så här:
1

Blanda ihop marinaden i en plastpåse. Lägg i kycklingen och låt marinera i kylen ca 4 timmar.

2

Sätt ugnen på grill, 275°C. Grilla ev kycklingen ca 1 minut i grillpanna. Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper och stek i övre delen av ugnen tills den får färg, ca 5 minuter. Sänk värmen till 150°C och stek i ytterligare ca 10 minuter.

3

Servera med raita eller matyoghurt, ris och sallad.

Näringsvärden per portion inklusive tillbehör:
Energi: 405 kcal
Protein: 36 g
E% protein: 35 %

 

Ingredienser

Ingredienser 4 port.
 4 kycklingfiléer, ca 500 g
Marinad
 0,50 dl matyoghurt
 0,50 dl tandoori currypasta

Instruktioner

Gör så här:
1

Blanda ihop marinaden i en plastpåse. Lägg i kycklingen och låt marinera i kylen ca 4 timmar.

2

Sätt ugnen på grill, 275°C. Grilla ev kycklingen ca 1 minut i grillpanna. Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper och stek i övre delen av ugnen tills den får färg, ca 5 minuter. Sänk värmen till 150°C och stek i ytterligare ca 10 minuter.

3

Servera med raita eller matyoghurt, ris och sallad.

Näringsvärden per portion inklusive tillbehör:
Energi: 405 kcal
Protein: 36 g
E% protein: 35 %

Tandoorikyckling