Kyckling i örtkryddad sås
Kycklingfilé möter rödlök och haricots verts i en örtkryddad sås. Snabbt och frestande gott, med hjälp av en färdig sås som bas. Perfekt i den stressiga vardagen.
Dela kycklingfiléerna på längden. Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn den runt om i smör i en stekpanna. Ta upp kycklingen.
Skär varje lök i 4 klyftor. Nyp av stjälken på bönorna. Fräs löken och bönorna i smör på svag värme i stekpannan. Tillsätt sås och vatten. Lägg i kycklingen och låt sjuda ca 15 min under lock.
Strö över timjan och servera med nykokt färskpotatis. Tips: Byt ut vattnet mot torrt vitt vin för en lite lyxigare variant.
Näringsvärden per portion inklusive tillbehör:
Energi: 460 kcal
Protein: 31 g
E% protein: 27%
Ingredienser
Instruktioner
Dela kycklingfiléerna på längden. Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn den runt om i smör i en stekpanna. Ta upp kycklingen.
Skär varje lök i 4 klyftor. Nyp av stjälken på bönorna. Fräs löken och bönorna i smör på svag värme i stekpannan. Tillsätt sås och vatten. Lägg i kycklingen och låt sjuda ca 15 min under lock.
Strö över timjan och servera med nykokt färskpotatis. Tips: Byt ut vattnet mot torrt vitt vin för en lite lyxigare variant.
Näringsvärden per portion inklusive tillbehör:
Energi: 460 kcal
Protein: 31 g
E% protein: 27%