Indisk kycklingcurry med ris

FörfattareArlaKategori

Denna kycklinggryta är både lättlagad och snabb, men samtidigt väldigt smakrik och god. Njut av en kycklingrätt med härliga indiska dofter, smaker och färger.

Ingredienser, 4 port.
 4 kycklingfiléer, ca 500 g
 2 vitlöksklyftor
 2 tsk smör
 1 tsk salt
 0,50 msk tomatpuré
 1 tsk ingefära
 1 tsk garam masala
 1 tsk gurkmeja
 1 krm chilipeppar
 0,50 dl vatten
 2 dl creme fraiche
 1 kruka färsk koriander eller bladpersilja
 3 dl basmatiris
 0,50 gurka
 1 gul paprika
 2 tomater
Gör så här:
1

Skär kycklingfiléerna i strimlor. Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingköttet i smör i en teflonpanna. Krydda med salt och lägg över i en gryta.

2

Tillsätt vitlök, tomatpuré, alla kryddor, vatten och créme fraiche. Låt grytan koka ca 5 min. Garnera med koriander eller persilja.
Servera med kokt ris blandat med tärnad gurka, gul paprika och tomat.

Näringsvärden per portion inklusive tillbehör:
Energi: 465 kcal
Protein: 36 g
E% protein: 31 %

Ingredienser

Ingredienser, 4 port.
 4 kycklingfiléer, ca 500 g
 2 vitlöksklyftor
 2 tsk smör
 1 tsk salt
 0,50 msk tomatpuré
 1 tsk ingefära
 1 tsk garam masala
 1 tsk gurkmeja
 1 krm chilipeppar
 0,50 dl vatten
 2 dl creme fraiche
 1 kruka färsk koriander eller bladpersilja
 3 dl basmatiris
 0,50 gurka
 1 gul paprika
 2 tomater

Instruktioner

Gör så här:
1

Skär kycklingfiléerna i strimlor. Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingköttet i smör i en teflonpanna. Krydda med salt och lägg över i en gryta.

2

Tillsätt vitlök, tomatpuré, alla kryddor, vatten och créme fraiche. Låt grytan koka ca 5 min. Garnera med koriander eller persilja.
Servera med kokt ris blandat med tärnad gurka, gul paprika och tomat.

Näringsvärden per portion inklusive tillbehör:
Energi: 465 kcal
Protein: 36 g
E% protein: 31 %

Indisk kycklingcurry med ris