Smal pannacotta med bär

FörfattareArlaKategori

Dela nektarinerna och ta bort kärnan. Skala kiwin. Skär frukten i bitar. Trä upp frukt och jordgubbar på spett.

mängd1 portion

Ingredienser, 6 portioner (OBS! Annat antal)
 2 gelatinblad
 5 dl Kelda lagalätt
 ½ dl strösocker
 1 tsk vaniljsocker
 1 tsk rivet apelsinskal
 4 dl bär (hallon, blåbär, vinbär m.fl.)
 1 msk florsocker

Gör så här
1

Låt gelatinet ligga i kallt vatten i 5 min.

2

Koka upp gräddmjölk och socker i en kastrull. Ta kastrullen från värmen.

3

Ta upp gelatinet ur vattnet, lägg ner det i gräddmjölken och rör tills det smält.

4

Tillsätt vaniljsocker och apelsinskal. Häll upp i 6 små vattensköljda glas. Låt stelna i kylen över natten.

5

Lägg på bären och sikta över florsocker.

Näringsvärden per portion inklusive tillbehör

Energi:200 kcal

Protein: 7 g

E% protein: 14 %

Ingredienser

Ingredienser, 6 portioner (OBS! Annat antal)
 2 gelatinblad
 5 dl Kelda lagalätt
 ½ dl strösocker
 1 tsk vaniljsocker
 1 tsk rivet apelsinskal
 4 dl bär (hallon, blåbär, vinbär m.fl.)
 1 msk florsocker

Instruktioner

Gör så här
1

Låt gelatinet ligga i kallt vatten i 5 min.

2

Koka upp gräddmjölk och socker i en kastrull. Ta kastrullen från värmen.

3

Ta upp gelatinet ur vattnet, lägg ner det i gräddmjölken och rör tills det smält.

4

Tillsätt vaniljsocker och apelsinskal. Häll upp i 6 små vattensköljda glas. Låt stelna i kylen över natten.

5

Lägg på bären och sikta över florsocker.

Smal pannacotta med bär