Fruktspett med kall citronsås

FörfattareArlaKategori

Så lyxigt och läckert med frukt på spett! Är grillen varm kan du gärna pensla fruktspetten med lite honung och lägga på dem en kort stund. I annat fall blir det en annorlunda variant på kall fruktsallad.

Ingredienser, 4 portioner
 2 nektariner
 2 kiwi
 16 stora jorgubbar
Sås
 2 koppar gräddfil
 1 citron, rivet skal och saft
 2 msk flytande honung
Gör så här
1

Rör ihop såsen. Låt den stå i kylen minst 30 min.

2

Dela nektarinerna och ta bort kärnan. Skala kiwin. Skär frukten i bitar. Trä upp frukt och jordgubbar på spett.

Näringsvärden per portion inklusive tillbehör

Energi: 190 kcal

Protein: 3 g

E% protein: 6 %

Ingredienser

Ingredienser, 4 portioner
 2 nektariner
 2 kiwi
 16 stora jorgubbar
Sås
 2 koppar gräddfil
 1 citron, rivet skal och saft
 2 msk flytande honung

Instruktioner

Gör så här
1

Rör ihop såsen. Låt den stå i kylen minst 30 min.

2

Dela nektarinerna och ta bort kärnan. Skala kiwin. Skär frukten i bitar. Trä upp frukt och jordgubbar på spett.

Notes

Fruktspett med kall citronsås