Fruktspett med kall citronsås
Så lyxigt och läckert med frukt på spett! Är grillen varm kan du gärna pensla fruktspetten med lite honung och lägga på dem en kort stund. I annat fall blir det en annorlunda variant på kall fruktsallad.
Ingredienser, 4 portioner
2 nektariner
2 kiwi
16 stora jorgubbar
Sås
2 koppar gräddfil
1 citron, rivet skal och saft
2 msk flytande honung
Gör så här
1
Rör ihop såsen. Låt den stå i kylen minst 30 min.
2
Dela nektarinerna och ta bort kärnan. Skala kiwin. Skär frukten i bitar. Trä upp frukt och jordgubbar på spett.
Näringsvärden per portion inklusive tillbehör
Energi: 190 kcal
Protein: 3 g
E% protein: 6 %
Ingredienser
Ingredienser, 4 portioner
2 nektariner
2 kiwi
16 stora jorgubbar
Sås
2 koppar gräddfil
1 citron, rivet skal och saft
2 msk flytande honung
Instruktioner
Gör så här
1
Rör ihop såsen. Låt den stå i kylen minst 30 min.
2
Dela nektarinerna och ta bort kärnan. Skala kiwin. Skär frukten i bitar. Trä upp frukt och jordgubbar på spett.
Notes
Föregående
Näringsrik grönsakssmoothie
Nyare