Folieinbakad fisk

FörfattareArlaKategori

Överraska med ett fiskpaket på grillen, där härliga smaker innesluts med folie. Välj färska örter efter smak och låt de blandas automatiskt till en skysås med créme fraichen.

Gör så här, 4 portioner
 600 g fiskfilé
 1 färska lökar
 2 vitlöksklyftor
 1,50 tsk örtsalt
 2 msk hackad rosmarin, timjan eller persilja
 1 kopp creme fraiche
Gör så här
1

Klipp till 4 rejäla aluminiumfolieark och smörj dem med smör. Dela fisken i 4 bitar. Skiva löken och vitlöken. Lägg fisken på folie och lägg löken ovanpå. Krydda med örtsalt och någon av örtkryddorna. Lägg en klick créme fraiche på toppen.

Vik ihop paketen ordentligt så att ingenting kan rinna ut. Lägg paketen på grillgallret och låt fisken baka ca 15 minuter (i ugn 15 - 20 minuter i 200°C). Öppna och kontrollera att fisken är vit och fast.

Servera med lättkokta grönsaker, bröd och färsk potatis.

Näringsvärden per portion inklusive tillbehör

Energi: 440 kcal

Protein: 32 g

E% protein: 29%

Ingredienser

Gör så här, 4 portioner
 600 g fiskfilé
 1 färska lökar
 2 vitlöksklyftor
 1,50 tsk örtsalt
 2 msk hackad rosmarin, timjan eller persilja
 1 kopp creme fraiche

Instruktioner

Gör så här
1

Klipp till 4 rejäla aluminiumfolieark och smörj dem med smör. Dela fisken i 4 bitar. Skiva löken och vitlöken. Lägg fisken på folie och lägg löken ovanpå. Krydda med örtsalt och någon av örtkryddorna. Lägg en klick créme fraiche på toppen.

Vik ihop paketen ordentligt så att ingenting kan rinna ut. Lägg paketen på grillgallret och låt fisken baka ca 15 minuter (i ugn 15 - 20 minuter i 200°C). Öppna och kontrollera att fisken är vit och fast.

Servera med lättkokta grönsaker, bröd och färsk potatis.

Notes

Folieinbakad fisk