Halstrad gravlax med ärtpuré

FörfattareArlaKategori

Ett annorlunda sätt att äta gravad lax. Här steks eller grillas den snabbt och serveras med kokt potatis och en puré med gröna ärtor. En snabblagad rätt som passar lika bra som vardagsmiddag som till fest!

Ingredienser, 4 portioner
 4 bitar gravad lax
 250 g frysta ärter
 1 dl Arla Köket lätt creme fraiche parmesan & vitlök
 1 citron
 600 g potatis
Gör så här
1

Koka otinad ärter ca 3 min. Mixa ärterna, rör i creme fraiche och 1 krm salt. Grilla eller stek laxen 1 min per sida. Servera med citronklyftor och kokt potatis.

Näringsvärden per portion inklusive tillbehör

Energi: 450 kcal

Protein: 37 g

E% protein: 33%

Ingredienser

Ingredienser, 4 portioner
 4 bitar gravad lax
 250 g frysta ärter
 1 dl Arla Köket lätt creme fraiche parmesan & vitlök
 1 citron
 600 g potatis

Instruktioner

Gör så här
1

Koka otinad ärter ca 3 min. Mixa ärterna, rör i creme fraiche och 1 krm salt. Grilla eller stek laxen 1 min per sida. Servera med citronklyftor och kokt potatis.

Halstrad gravlax med ärtpuré