Kyckling i örtkryddad sås

FörfattareArlaKategori

Kycklingfilé möter rödlök och haricots verts i en örtkryddad sås. Snabbt och frestande gott, med hjälp av en färdig sås som bas. Perfekt i den stressiga vardagen.

Ingredienser, 4 port.
 4 kycklingfiléer, ca 500 g
 1 tsk salt
 1 krm svartpeppar
 smör
 4 färska lökar
 100 g färska haricot verts
 2,50 koppar Kelda örtkryddad sås
 1 kopp vatten
 1 msk hackad färsk timjan
Gör så här:
1

Dela kycklingfiléerna på längden. Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn den runt om i smör i en stekpanna. Ta upp kycklingen.

2

Skär varje lök i 4 klyftor. Nyp av stjälken på bönorna. Fräs löken och bönorna i smör på svag värme i stekpannan. Tillsätt sås och vatten. Lägg i kycklingen och låt sjuda ca 15 min under lock.

3

Strö över timjan och servera med nykokt färskpotatis. Tips: Byt ut vattnet mot torrt vitt vin för en lite lyxigare variant.

Näringsvärden per portion inklusive tillbehör:
Energi: 460 kcal
Protein: 31 g
E% protein: 27%

 

Ingredienser

Ingredienser, 4 port.
 4 kycklingfiléer, ca 500 g
 1 tsk salt
 1 krm svartpeppar
 smör
 4 färska lökar
 100 g färska haricot verts
 2,50 koppar Kelda örtkryddad sås
 1 kopp vatten
 1 msk hackad färsk timjan

Instruktioner

Gör så här:
1

Dela kycklingfiléerna på längden. Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn den runt om i smör i en stekpanna. Ta upp kycklingen.

2

Skär varje lök i 4 klyftor. Nyp av stjälken på bönorna. Fräs löken och bönorna i smör på svag värme i stekpannan. Tillsätt sås och vatten. Lägg i kycklingen och låt sjuda ca 15 min under lock.

3

Strö över timjan och servera med nykokt färskpotatis. Tips: Byt ut vattnet mot torrt vitt vin för en lite lyxigare variant.

Näringsvärden per portion inklusive tillbehör:
Energi: 460 kcal
Protein: 31 g
E% protein: 27%

Notes

Kyckling i örtkryddad sås