Varför är det bra med baljväxter?
Baljväxter är ett samlingsnamn för bönor, linser, ärtor och kikärter. De är både användbara och näringsrika varför de förtjänar en plats i skafferiet!
Här listar vi deras fördelar:
- De innehåller mycket protein
- De innehåller en hel del vitaminer och mineraler, bla järn och folat!
- De är fiberrika vilket är positivt för både blodsocker och mättnadskänslan
- De har ett lågt fettinnehåll
- De kan användas i så många olika typer av maträtter och mellanmål
- De har dessutom lång hållbarhet
Baljväxter är med andra ord bra och det finns mycket man kan göra med dem:
- De kan tillsättas i grytor och sallader eller soppor.
- Kan användas för att göra vegetariska biffar eller burgare som alternativ
- Rostade som snacks eller tilltugg t.ex kikärter
- Tillsätt baljväxter i bröd eller sojabönor i din smoothie
- Använd dem i olika röror som tillbehör i måltiden eller som smörgåspålägg
Receptet på Pyttipanna med curry och kikärter hittar du här!