Ambassadör

Bra rutiner trots hemmajobb? Så här har jag gjort!

Jag jobbar hemma 4 dagar av 5.

Det kan man tycka borde innebära att jag har lättare att planera min mat. Jag har jobbat så här sedan mars. Första veckan tyckte jag att det var skönt att sitta hemma. Jag tyckte det kändes lyxigt att styra mina tider på lite annat sätt. Efter ett tag började jag tycka att det var jättejobbigt och framför allt tråkigt att sitta hemma. Jag saknar mina kollegor.

Jag och en kollega brukar träna på lunchen på Friskis och Svettis som ligger precis bredvid vårat kontor. När pandemin drog i gång stängde gymmet ett tag. Vi brukade gå på spinning två ggr i veckan och cirkel-fys 1 gång per vecka. Så iom det tappade jag träningen ett tag. Det gör att jag har lättare att ramla tillbaka till sämre val av mat. Jag blev så mycket mer sugen på att småäta. Det kändes som att jag tappade lite av min kontroll.

Hemmajobb är roligare med lite sällskap!

Jag var på hälsoundersökning via mitt jobb och pratade lite med läkaren där. Han tipsade mig om att jag skulle börja dagen med att gå ”till jobbet” (vilket jag normalt gör, alltså innan Corona, en prommis på 20 min i ur och skur) trots att jag sitter hemma, dvs att jag skulle ta tag i min träning igen. Till exempel promenera på lunchen, ta möten när man är ute och går etc. Jag tog tag i det direkt.

Jag går numera ca 1 timme på morgonen, före kl 07,30. Sen tar jag även en lika lång promenad på lunchen. Jag kommer upp i ca 18 000 steg om dagen i snitt, och nu har gymmet dragit i gång lite lunch-pass igen. Så nu har vi börjat gå dit emellanåt igen. Detta gjorde verkligen susen 😊 Jag mår så mycket bättre när jag kan träna. Då hänger även mina bra mat-val med 😊