Hjälpsamma produkttips,  Kost och hälsa

Balanserade måltider med Mealsizer

Att äta hälsosamt och balanserat är viktigt efter operationen för att må bra i längden. Det är bra att tänka på att äta tills man är nöjd och börjar känna sig mätt och inte känner sig proppmätt – det gör det lättare att det blir lagom portioner. När man använder ögonmåttet så är det inte ovanligt att portionsstorlekarna har en tendens att öka efter en tid.

Mealsizer är ett hjälpmedel för att äta en lagom stor och balanserad portion till lunch och middag. Du mäter enkelt upp din portion med måttet som är indelat i tallriksmodellens tre delar; en proteindel, en kolhydratdel och en grönsaksdel, och baseras på de Nordiska näringsrekommendationerna.

Man delar helt enkelt maten i mindre delar och fyller måtten upp till kanten och lägger sedan upp maten på tallriken. Måttet kan även användas för att mäta upp mellanmålen. Mer information kring användandet av Mealsizer efter Gastric Bypass och Gastric Sleeve finns i informationen här som är framtagen av Mealsizer och granskad av en dietist inom området.

Mealsizer finns i flera storlekar och kan köpas på modifast.se!