Stekta äpplen med syrlig vaniljsås

FörfattareArlaKategori

Här är en härlig höstdessert i äppeltider, med råsocker och kanel. Till de stekta äpplena serveras en varm och lätt syrlig vaniljsås, baserad på kesella och minifraiche.

Ingredienser, 4 portioner
 4 äpplen
 1 msk smör eller margarin
 1 msk råsocker
 1 tsk kanel
Vaniljsås
 1 dl Arla köket Kesella kvarg
 1 dl minifraiche
 1 tsk vaniljsocker
 1 msk såsocker
Gör så här
1

Rör ihop alla ingredienserna till såsen.

2

Kärna ur och klyfta äpplena. Stek dem i smör i en teflonpanna tills de är mjuka. Strö över socker och kanel.

3

Serveras varma med såsen.

Näringsvärden per portion inklusive tillbehör

Energi: 175 kcal

Protein: 4 g

E% protein: 9 %

Ingredienser

Ingredienser, 4 portioner
 4 äpplen
 1 msk smör eller margarin
 1 msk råsocker
 1 tsk kanel
Vaniljsås
 1 dl Arla köket Kesella kvarg
 1 dl minifraiche
 1 tsk vaniljsocker
 1 msk såsocker

Instruktioner

Gör så här
1

Rör ihop alla ingredienserna till såsen.

2

Kärna ur och klyfta äpplena. Stek dem i smör i en teflonpanna tills de är mjuka. Strö över socker och kanel.

3

Serveras varma med såsen.

Stekta äpplen med syrlig vaniljsås