Stekta äpplen med syrlig vaniljsås
Här är en härlig höstdessert i äppeltider, med råsocker och kanel. Till de stekta äpplena serveras en varm och lätt syrlig vaniljsås, baserad på kesella och minifraiche.
Ingredienser, 4 portioner
4 äpplen
1 msk smör eller margarin
1 msk råsocker
1 tsk kanel
Vaniljsås
1 kopp Arla köket Kesella kvarg
1 kopp minifraiche
1 tsk vaniljsocker
1 msk såsocker
Gör så här
1
Rör ihop alla ingredienserna till såsen.
2
Kärna ur och klyfta äpplena. Stek dem i smör i en teflonpanna tills de är mjuka. Strö över socker och kanel.
3
Serveras varma med såsen.
Näringsvärden per portion inklusive tillbehör
Energi: 175 kcal
Protein: 4 g
E% protein: 9 %
Ingredienser
Ingredienser, 4 portioner
4 äpplen
1 msk smör eller margarin
1 msk råsocker
1 tsk kanel
Vaniljsås
1 kopp Arla köket Kesella kvarg
1 kopp minifraiche
1 tsk vaniljsocker
1 msk såsocker
Instruktioner
Gör så här
1
Rör ihop alla ingredienserna till såsen.
2
Kärna ur och klyfta äpplena. Stek dem i smör i en teflonpanna tills de är mjuka. Strö över socker och kanel.
3
Serveras varma med såsen.
Notes
Föregående
Frusen hallonvanilj
Nyare