Skaldjur i citrussås

FörfattareArlaKategori

Vad har skaldjur, blodgrape, honung och sambal oelek gemensamt? Jo, alla hör hemma i denna goda och smakrika skaldjursrätt. Något för helgmiddagen kanske. Både lyxigt och lätt.

Ingredienser, 4 portioner
 300 g blandade skadjur, t ex räkor och kräftskärtar
 1 blodgrape
 1 purjolök
 1 vitlöksklyfta
 2,50 koppar Kelda matlagningsgrädde
 1 msk vetemjöl
 0,50 tärning hönsbuljong
 1 msk pressad limesaft
 0,50 msk honung
 1 tsk malen ingefära
 0,50 tsk sambal oelek
 2 tsk Arla smör- & rapsolja
Gör så här
1

Skala grapefrukten med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Halvera klyftorna. Strimla purjolöken. Skala och hacka vitlöken. Vispa ihop grädde, mjöl, smulad buljongtärning, limesaft, honung, ingefära och sambal oelek i en gryta. Koka upp under vispning och låt koka ca 3 min. Fräs purjolök, vitlök och skaldjur hastigt i smör-& rapsolja i en stekpanna. Rör ner det i såsen tillsammans med grapefrukten. Kan serveras med fullkornsris.

Näringsvärden per portion inklusive tillbehör

Energi: 450 kcal

Protein: 37 g

E% protein: 33%

Ingredienser

Ingredienser, 4 portioner
 300 g blandade skadjur, t ex räkor och kräftskärtar
 1 blodgrape
 1 purjolök
 1 vitlöksklyfta
 2,50 koppar Kelda matlagningsgrädde
 1 msk vetemjöl
 0,50 tärning hönsbuljong
 1 msk pressad limesaft
 0,50 msk honung
 1 tsk malen ingefära
 0,50 tsk sambal oelek
 2 tsk Arla smör- & rapsolja

Instruktioner

Gör så här
1

Skala grapefrukten med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Halvera klyftorna. Strimla purjolöken. Skala och hacka vitlöken. Vispa ihop grädde, mjöl, smulad buljongtärning, limesaft, honung, ingefära och sambal oelek i en gryta. Koka upp under vispning och låt koka ca 3 min. Fräs purjolök, vitlök och skaldjur hastigt i smör-& rapsolja i en stekpanna. Rör ner det i såsen tillsammans med grapefrukten. Kan serveras med fullkornsris.

Notes

Skaldjur i citrussås