Kesokaka med bärpott

FörfattareDietistKategori

Keso är både mager och proteinrik och är ett utmärkt livsmedel att använda i sitt mellanmål. Denna kaka kan tillredas för att ha flera mellanmål klara till de kommande dagarna.

mängd1 portion
 250 g Keso mini 1,5 % eller naturell 4 %
 1 ägg
 1 äggvita
 1,50 msk Fiberhusk
 25 g bär eller sylt
 Smaksätt med något av följande: vaniljpulver, sötningsmedel, kardemumma, saffran
Gör så här
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Rör samman alla ingredienserna. Häll smeten i en smord ugnssäker form med i lite mindre format.

3

Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter.

4

Ta ut och låt svalna lite innan servering, med en klick sylt med sötningsmedel eller tillredda bär sötade med sötningsmedel.

Näringsvärden per portion inklusive tillbehör

Energi: 121 kcal

Protein: 15 g

E% protein: 50 %

Ingredienser

 250 g Keso mini 1,5 % eller naturell 4 %
 1 ägg
 1 äggvita
 1,50 msk Fiberhusk
 25 g bär eller sylt
 Smaksätt med något av följande: vaniljpulver, sötningsmedel, kardemumma, saffran

Instruktioner

Gör så här
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Rör samman alla ingredienserna. Häll smeten i en smord ugnssäker form med i lite mindre format.

3

Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter.

4

Ta ut och låt svalna lite innan servering, med en klick sylt med sötningsmedel eller tillredda bär sötade med sötningsmedel.

Notes

Kesokaka med bärpott