Ambassadör

Ulrika om kosten efter operationen

”Jag försöker hålla mina tider väldigt noga, jag äter var tredje timma. Jag försöker vara supernoga med det. Jag tänker på att laga mat som är nyttig och där jag får i mig allt det jag behöver och jag äter mycket grönsaker och frukt. Jag äter numera nästan inget kött, men jag äter kyckling och ofta fisk. Jag äter väldigt små portioner jämfört med tidigare, och jag försöker tänka på att äta långsamt. Det tar en stund innan jag känner mig mättnad och det är viktigt att äta med gott om tid. Jag dricker inte så mycket till maten, det gjorde jag förut. Alltid. Nu dricker jag efter, och man vänjer sig med det, nu känns det helt ok.

Om jag äter för fet mat eller något med mycket socker så känner jag av en sk dumpning, det innebär för mig att jag blir jätte yr och behöver lägga mig. Kallsvettig och allmänt väldigt trött. Det känns som kroppen jobbar massor. Det är en obehaglig känsla så det undviker man allt vad man kan.

Det är några saker som man får tänka om lite med, jag har aldrig druckit mycket alkohol, men efter min operation känner jag att jag blir påverkad mycket fortare än innan. Plus att det är massa onödiga kalorier så jag undviker det. Något glas vin någon helg kan det bli. 

Jag är så otroligt mycket piggare och min kropp mår så bra. Idag kan jag gör allt jag vill göra. Jag skulle råda alla som funderar och tvekar att tänka om, för mig är det det bästa jag har gjort. Det handlar för mig inte om utseendet eller storleken, utan hur jag mår. Ett nytt liv.”