Melonglass

FörfattareArlaKategori

När du mixar frusen melon i bitar med Kesella vanilj blir det hemlagad, sorbetliknande glass på direkten. Med olika melonsorter får du olika smaker och färger på glassen.

Ingredienser, 4 portioner
 ¾ kg melon, t ex vattenmelon, honungsmelon eller nätmelon
 250 g Arla köket Kesella kvarg vanilj
Gör så här
1

Skala och kärna ur melonen. Skär i centimeterstora bitar. Lösfrys melonbitarna på ett fat 3 - 4 timmar.

2

Mixa dem med Kesella i en matberedare. Servera direkt i strutar eller glas.

Näringsvärden per portion inklusive tillbehör

Energi: 175 kcal

Protein: 6 g

E% protein: 14 %

Ingredienser

Ingredienser, 4 portioner
 ¾ kg melon, t ex vattenmelon, honungsmelon eller nätmelon
 250 g Arla köket Kesella kvarg vanilj

Instruktioner

Gör så här
1

Skala och kärna ur melonen. Skär i centimeterstora bitar. Lösfrys melonbitarna på ett fat 3 - 4 timmar.

2

Mixa dem med Kesella i en matberedare. Servera direkt i strutar eller glas.

Notes

Melonglass