Potatis- och kycklingsallad

FörfattareArlaKategori

Stek potatis och kyckling tillsammans i ugnen. Under tiden kan du passa på att göra tomatsalladen. Blanda, toppa med lite Keso och njut av alla smaker!

Ingredienser, 4 portioner:
 600 g tvättad potatis
 500 g kycklingfilé
 2 tsk Arla smör- och rapsolja
 1 tsk salt
 1 krm peppar
 1 rödlök
 3 tomater
 50 g ruccola
 2 msk rapsolja
 2 msk balsamvinäger
 250 g Keso mini, cottage chese
Gör så här:
1

Sätt ugnen på 225°C. Skär potatisen i klyftor. Ställ dem med skalet ner på en plåt med bakplåtspapper. Stek i mitten av ugnen 25-30 min.
Bryn kycklingfiléerna på båda sidor i smör-& rapsolja i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg dem på plåten i ugnen när det återstår ca 15 min på potatisen.

Skala och skiva löken. Skär tomaterna i bitar. Blanda lök, tomater och rucola på ett stort fat. Rör ner olja och vinäger. Skär kycklingen i skivor. Vänd ner potatis och kyckling i salladen. Klicka på cottage cheese/keso.

2

Skala och skiva löken. Skär tomaterna i bitar. Blanda lök, tomater och rucola på ett stort fat. Rör ner olja och vinäger. Skär kycklingen i skivor. Vänd ner potatis och kyckling i salladen. Klicka på cottage cheese/keso.

Näringsvärden per portion inklusive tillbehör:
Energi: 435 kcal
Protein: 23 g
E% protein: 21%

 

Ingredienser

Ingredienser, 4 portioner:
 600 g tvättad potatis
 500 g kycklingfilé
 2 tsk Arla smör- och rapsolja
 1 tsk salt
 1 krm peppar
 1 rödlök
 3 tomater
 50 g ruccola
 2 msk rapsolja
 2 msk balsamvinäger
 250 g Keso mini, cottage chese

Instruktioner

Gör så här:
1

Sätt ugnen på 225°C. Skär potatisen i klyftor. Ställ dem med skalet ner på en plåt med bakplåtspapper. Stek i mitten av ugnen 25-30 min.
Bryn kycklingfiléerna på båda sidor i smör-& rapsolja i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg dem på plåten i ugnen när det återstår ca 15 min på potatisen.

Skala och skiva löken. Skär tomaterna i bitar. Blanda lök, tomater och rucola på ett stort fat. Rör ner olja och vinäger. Skär kycklingen i skivor. Vänd ner potatis och kyckling i salladen. Klicka på cottage cheese/keso.

2

Skala och skiva löken. Skär tomaterna i bitar. Blanda lök, tomater och rucola på ett stort fat. Rör ner olja och vinäger. Skär kycklingen i skivor. Vänd ner potatis och kyckling i salladen. Klicka på cottage cheese/keso.

Näringsvärden per portion inklusive tillbehör:
Energi: 435 kcal
Protein: 23 g
E% protein: 21%

Notes

Potatis- och kycklingsallad