Livsstilsförändring,  Träning och fysisk aktivitet

Regga din aktivitet med vår aktivitetsdagbok!

Ett nytt år brukar ofta innebära en nystart för hälsosamma vanor och däribland att komma igång med att motionera eller träna.

För att minska stillasittande och främja hälsan följer Sverige WHOs riktlinjer kring fysisk aktivitet för vuxna. Dessa riktlinjer är perfekta att ha som målsättning för sin träning och innebär:

  • 150 – 300 min aktivitet/vecka med måttlig intensitet som kan översättas till 5 x 30-60 min promenad/vecka. Man behöver bli varm och få upp pulsen. Aktiviteten bör spridas ut på flera dagar/vecka och kan utföras om minst 10 min/tillfälle.
    • Eller 75 -150 min aktivitet/vecka med hög intensitet som kan översättas till 20-30 min jogging ca 3 -5 dagar/vecka. Man kan även blanda pass med medel och hög intensitet.
  • Muskelstärkande fysisk aktivitet 2 ggr/vecka (se gärna våra styrkeövningar!)

För att du enkelt ska kunna regga din aktivitet varje dag har vi tagit fram en aktivitetsdagbok! Du kan välja att spara ner den och fylla i digitalt eller skriva ut och sätta upp på kylskåpet och fylla i med penna och summera i slutet av varje vecka.

Självklart kan du även använda en app eller en aktivitetsklocka om det passar dig bättre 🙂 Du kan läsa mer om fysisk aktivitet i huvudmenyn här på sidan.

Trevlig träning!