Halstrad gravlax med ärtpuré
Ett annorlunda sätt att äta gravad lax. Här steks eller grillas den snabbt och serveras med kokt potatis och en puré med gröna ärtor. En snabblagad rätt som passar lika bra som vardagsmiddag som till fest!
Ingredienser, 4 portioner
4 bitar gravad lax
250 g frysta ärter
1 kopp Arla Köket lätt creme fraiche parmesan & vitlök
1 citron
600 g potatis
Gör så här
1
Koka otinad ärter ca 3 min. Mixa ärterna, rör i creme fraiche och 1 krm salt. Grilla eller stek laxen 1 min per sida. Servera med citronklyftor och kokt potatis.
Näringsvärden per portion inklusive tillbehör
Energi: 450 kcal
Protein: 37 g
E% protein: 33%
Ingredienser
Ingredienser, 4 portioner
4 bitar gravad lax
250 g frysta ärter
1 kopp Arla Köket lätt creme fraiche parmesan & vitlök
1 citron
600 g potatis
Instruktioner
Gör så här
1
Koka otinad ärter ca 3 min. Mixa ärterna, rör i creme fraiche och 1 krm salt. Grilla eller stek laxen 1 min per sida. Servera med citronklyftor och kokt potatis.
Notes
Föregående
Folieinbakad fisk
Nyare