Träning och fysisk aktivitet

Behövs inspiration för hemmaträning?

Det senaste året har det blivit allt vanligare med hemmaträning och det är ett praktiskt och bra sätt att få in träning i sin vardag! Vi har skapat ett material med några övningar som kan användas för att träna hemma. Ladda ner materialet här!

Om motivationen för att träna på hemmaplan börjat tryta vill vi tipsa om några vägar att hitta tillbaka:

Utmaning i träningen. Det är svårare med motivationen när man tränar själv hemma. På gymet kan man bli inspirerad av att träna bland andra och kan enklare testa en tyngre hantel. Hur gör man då för att utmana sig när man tränar hemma? Man kan t. ex. lägga till fler nya övningar och minska på vilan mellan övningarna för att utmana sig lite extra!

Variation av träningen. Det är lätt att man fortsätter att göra samma övningar eller tar samma jogging-runda varje gång. Men hur motiverande och roligt kommer det att kännas efter ett tag? Sätt upp ett träningsschema för veckan med olika varianter av träning, då tröttnar man inte lika enkelt och får samtidigt mer allsidig träning! Något extra redskap kan också piffa till träningen utan att behöva vara särskilt kostsamt, t ex gummiband för att få motstånd.

Ingen målsättning med träningen. Målsättningar har vi tagit upp tidigare. Har man inget mål med sin träning kan den även av den anledningen börja kännas tråkig och meningslös efter ett tag. Så sätt upp ett tydligt och mätbart mål och mindre delmål så ska du se att det kommer att bli så mycket roligare när du ser dina framsteg!😀

Här kan du ladda ner material för att sätta upp tydliga och mätbara målsättningar!