Utskriftsalternativ:

Zucchinibiff med mathavre och tzatziki

mängd1 portion

Ingredienser, 4 portioner
 300 g kall och skalad potatis
 1 zucchini
 2 morötter
 1 gul lök
 1 ägg
 0,50 tsk salt
 1 tsk curry eller chiliflakes
 svartpeppar
Tzatsiki samt mathavre
 1 msk rapsolja att steka i
 150 g gurka
 3 dl turkisk yoghurt, 10 %
 2 vitlöksklyftor
 2 dl mathavre
Gör så här
1

Mosa potatisarna på en tallrik. Riv zucchini, morötter och gul lök. Blanda alla grönsaker, potatis, kryddor och ägg i en bunke. Forma 8 biffar av grönsaksblandningen och lägg dem på en skärbräda. Stek biffarna i olja på medelvärme, 4–5 minuter på varje sida. Vänd dem försiktigt.

Tvätta gurkan och riv den grovt med skalet på. Krama ur vätskan ur gurkan. Blanda gurka, yoghurt och pressad vitlök i en en skål. Pudra över lite örtkrydda och smaka av.