Utskriftsalternativ:

Smal blåbärscheesecake i glas

mängd1 portion

Ingredienser, 6 port
 125 g frysta blåbär
 10 digestivekex, fullkorn
 2 gelatinblad
 1 dl Arla Köket lätt creme fraiche
 ¾ dl florsocker
 1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
1

Tina blåbären. Krossa kexen grovt och fördela hälften i 4-6 glas. Lägg gelatinbladetn i kallt vatten i 5 minuter.

2

Rör, kvarg, créme fraiche, florsocker och vaniljsocker till en jämn kräm. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en liten kastrull på svag värme.

3

Ta kastrullen från värmen. Rör ut gelatinet med några matskedar av krämen i kastrullen. Vänd sedan ner gelatinblandningen i resten av krämen. Blanda ner blåbären.

4

Fördela hälften av krämen i glasen. Strö över resten av kexsmulorna och häll sedan på resten av krämen. Ställ i kylen minst 1 timme före servering. Garnera gärna med blåbär.