Utskriftsalternativ:

Nordafrikansk bönwok

mängd1 portion

Ingredienser, 4 portioner
 1 gul lök
 12 vitlöksklyftor
 1 aubergine
 1 squash
 12 msk rapsolja
 1 tsk smör
 1 tsk spiskummin
 1 tsk salt
 1 tsk koriander
 1 chilipeppar
 0,50 citron, rivet skal och saft
 1 burk röda bönor (400 g)
 0,50 dl russin
Tillbehör
 1 couscous eller bulgur
 2 msk matyoghurt
Gör så här
1

Tillaga couscousen enligt anvisningarna på paketet.

Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och skär aubergine och squash i strimlor. Hetta upp olja och smör. Woka lök och vitlök när smöret blivit brunt. Tillsätt aubergine och squash och låt woka med 3-4 minuter. Tillsätt kryddor, citronsaft och citronskal.

Spola hastigt av bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Vänd ner bönor och russin i woken.

Servera bönwoken med couscous och en klick matyoghurt.