Sätt ugnen på 250 grader. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Lägg dem i en ugnsform. Salta på potatisen och häll över vattnet.
Sätt in potatisen i ugnen i ca 10 min tills den börjar bli lite mjuk.
Skär alla grönsaker i mindre bitar.
Ta ut potatisen och häll bort vattnet som är kvar i formen. Sänk värmen till 225 grader. Lägg alla grönsaker på potatisbitarna.
Sås: Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke. Rör om ordentligt med en visp.
Krydda kycklingfilén med salt, peppar (och ev. chiliflakes för mer hetta). Stek kycklingfiléerna i olja så de får en gyllenbrun stekyta på båda sidor (den ska ej bli genomstekt).
Skär kycklingfiléerna i skivor, ca 1 1/2 cm tjocka. Lägg dem ovanpå övriga ingredienser i ugnsformen. Häll över såsen.
Grädda längst ner i ugnen i 25–30 min. När det börjar puttra lite lätt bland alla ingredienserna i formen är gratängen klar.
Näringsvärden per portion inklusive tillbehör:
Energi: 436 kcal
Protein: 7 g
E% protein: 7 %
0 portioner