Utskriftsalternativ:

Het kycklinggratäng

mängd1 portion

Ingredienser 4 port
 700 g potatis
 3 dl vatten
 salt till potatisvatten
 600 g kycklingfilé
 1 msk flytande matfett till stekning
 salt och peppar
Grönsaker
 3 chapinjoner
 1 paprika
 10 cm purjolök
 8 cocktailtomater
Sås
 2 dl gräddmjölk
 2 tsk sambal oelek
 ½ dl chilisås
 2 msk mango chutney
 2 vitlöksklyftor
 1 msk vetemjöl
 1 msk kycklingfond
 salt
1

Sätt ugnen på 250 grader. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Lägg dem i en ugnsform. Salta på potatisen och häll över vattnet.
Sätt in potatisen i ugnen i ca 10 min tills den börjar bli lite mjuk.
Skär alla grönsaker i mindre bitar.
Ta ut potatisen och häll bort vattnet som är kvar i formen. Sänk värmen till 225 grader. Lägg alla grönsaker på potatisbitarna.

2

Sås: Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke. Rör om ordentligt med en visp.
Krydda kycklingfilén med salt, peppar (och ev. chiliflakes för mer hetta). Stek kycklingfiléerna i olja så de får en gyllenbrun stekyta på båda sidor (den ska ej bli genomstekt).
Skär kycklingfiléerna i skivor, ca 1 1/2 cm tjocka. Lägg dem ovanpå övriga ingredienser i ugnsformen. Häll över såsen.
Grädda längst ner i ugnen i 25–30 min. När det börjar puttra lite lätt bland alla ingredienserna i formen är gratängen klar.

Näringsvärden per portion inklusive tillbehör:
Energi: 436 kcal
Protein: 7 g
E% protein: 7 %